21 Nisan 2007 Cumartesi

Ebabil Şubat 2007 Kitapları

EBABİL YAYINLARI ŞUBAT 2007 KİTAPLARI


TAŞ SUYA DEĞDİ

Suavi Kemal Yazgıç’ın ikinci şiir kitabı Taş Suya Değince, Ebabil Yayınları Şiir Dizisinden çıktı. Suavi Kemal Yazgıç’ın yaşanan hayata yönelik bir dikkatten doğan şiiri, güncelin içindeki sıradanlaşmaya karşı çıkan bir farkındalığı ihsas ettirir. Hayatı kurcalamakla kalmayıp bir idrak hâli olarak kendini gösterir. Yazgıç bunu yaparken güncelin şiiri ekarte edici tuzaklarına karşı bir tavrı da elden bırakmaz.

YAKI

Şair Mehmet Aycı’nın üçüncü şiir kitabı Yakı, Ebabil Yayınları Şiir Dizisinden çıktı. Her kitabıyla şiir çıtasını biraz daha yükselten Mehmet Aycı, yeni kitabı Yakı’da, eski şiirimizin rüzgârıyla Anadolu’da dolaşan kara yağız bir delikanlı edasıyla konuşuyor. Samimiyet bu kitabın en belirgin niteliği. Okuyucuyu büyülemeye dönük biçim numaralarına yüz vermeyen Aycı, bugün, hece şiirini en doğru değerlendiren şairlerimizden biri. Zengin ve derinlikli bir şiir dünyasına sahip Aycı’nın kitabı, iyi şiir peşinde koşanlar için ilâç hükmünde.

ELEŞTİRİMİZİN YERİ ALİ METİN’İN ESERİ

Eleştirimiz, Türk şiiriyle kurduğu bağ sayesinde canlılığını koruyor. Modern şiirimizin kavranışında önemli bir esere imza atan Ali K. Metin’in yeni kitabı Şiir Harmanı / Modern Türk Şiirinden Kesitler, Ebabil Yayınları Eleştiri Dizisinden çıktı. Özellikle Yahya Kemal, Necip Fazıl, Orhan Veli, Metin Eloğlu, Attilâ İlhan, Turgut Uyar, Ece Ayhan, Sezai Karakoç, Alaaddin Özdenören, Cahit Zarifoğlu ve İsmet Özel şiirinin yakın okumaya tâbi tutulduğu kitap nitelikli eleştiri eserine tutkun okuyucuların başucu kitabı niteliğinde.

Hiç yorum yok: